Loading...
 Start Page
Κλίκ για μεγέθυνση
Τετάρτη 19 Οκτ 2016

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια, η νηφάλια προσέγγιση προσώπων και γεγονότων που η διαδρομή τους εκτείνεται από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και την πτώση της χούντας του '74, δεν θα ήταν εύκολη.

Σήμερα, υπό το βάρος της περίσκεψης που προκάλεσε η κρίση, αλλά και με δεδομένες τις αντιστοιχίες μεταξύ καταστάσεων του σήμερα και του χθες, έχουμε το ενδιαφέρον να μελετήσουμε ξανά το πολύκροτο παρελθόν, έχοντας πλέον αποστάσεις που επιτρέπουν πιο αντικειμενική και αφόρτιστη συζήτηση.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η «Π» παρουσιάζει τη νέα της «κατάθεση», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 130 χρόνια της: Διοργανώνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, παρουσίαση στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (6μ.μ.) δύο βιβλίων που μελετούν δύο σχεδόν παράλληλες διαδρομές.

Πρόκειται για τις εκδόσεις «Γεώργιος Παπανδρέου» και «Δημήτριος Γούναρης», της σειράς με τίτλο «Ελληνες Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Δημοκρατίας», των εκδόσεων «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Επιμελητής της σειράς ήταν ο Δ. Παπαημητρίου, που θα είναι κοινός ομιλητής και για τις δύο εκδόσεις.

Μιλούν επίσης ο συγγραφέας της βιογραφίας του Γ. Παπανδρέου Αργύρης Μαμαρέλης και ο συγγραφέας Γεώργιος Νιάρχος, για τη βιογραφία του Δ. Γούναρη.

Ακόμα, θα υπάρξουν παρεμβάσεις από τους βουλευτές Ανδρέα Κατσανιώτη, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και Νίκο Νικολόπουλο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιάννα Άσπρου, τηλ.:

διαχωριστική γραμμή

Login / Sitemap

εικονίδιο facebookεικονίδιο flickr

© Copyright 2015 - 2020 pelopanaptixi.gr